fredag 28 maj 2010

Alliansen enig - förskolan kan bättre

Den heta debatten om hur förskolan i Hallstahammar ska vara går vidare. Vi i Alliansen Hallstahammar har många konkreta förslag på vad vi vill göra. Både på kort och lång sikt. Idag skriver vi om det i Vlt också.
S o V vill bygga en hög med nya hus - när vi har tusentals tomma kvadratmeter redan i kommunen.
Ska de inte bygga hus, vill de köpa moduler - "Bo hos oss, dina barn får gå på dagis i en husvagn". Hur trevligt verkar det att locka hit barnfamiljer med.

Vi vill att det ska tas fram en ordentlig plan med framtidsvisioner och konkreta förslag på hur vi vill att förskolan ska vara organiserad i framtiden. Vi vill att man offensivt ska gå ut och hitta alternativa utförare som vill bedriva bra barnomsorg i kommunen. Vi vet att det redan idag finns utförare som är villiga att på något sätt starta alternativ men kommunen tar inte kontakt med dem.
På kortsikt vill vi öppna förskolan Katthult, som las ner för bara ett år sedan eller så. Vi vill att man delar av avdelningar i ett par förskolor, där det är praktiskt möjligt för att det är bättre med fler grupper med färre barn än stora grupper med många barn.

Vi har förslag som är bra både här och nu men också på lång sikt. Vi måste få förskolan på fötter igen, vi måste alltid se till vad som är bäst för barnen.

Att ha överinskrivningar att tampas med är ju enbart ett positivt "problem" betyder ju att inflyttningen eller barnafödandet varit gott. Det ser vi också på skatteintäckterna som inför nästa år ser betydligt bättre ut än tidigare.

Alla barn ska alltid vara välkomna i Hallstahammar! Alla barn ska få en trygg och bra uppväxt i kommunen!

Länkar: Anna,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar