måndag 3 maj 2010

Var det allt?

Så kom äntligen beskeden vi väntat på så länge från de rödgröna. Och det är som vi väntat också. Höjda skatter för i princip alla, särskilt de som jobbar. Och höjda bidrag för många. Det går ju inte ihop. Och så pratar de om rättvisa och att de där otäckingarna, de rika som ska betala alla höjningar i bidragssystemen. Men hey, vill ni veta något? Det är inte så många som är så där rika och tjänar så där mycket och bor i sånna där flotta hus och kör så där mycket bil... Och höjer de tillräckligt så kommer det att bli ännu färre. För det måste finnas några citament kvar att jobba hårt, utbilda sig och kämpa. Det måste gå att tjäna pengar även i Sverige. Det måste gå att driva företag framgångsrikt och faktiskt märka det i plånboken också.
Mary är inne på samma sak. Man måste få drömma, och ha mål. Och det här är inte på något sätt en motsättning för att ha en bra välfärd som hjälper till och stöttar när man själv inte kan. På grund av sjukdom eller arbetslöshet. Det är snarare förutsättningen för att det ska fungera. Vi måste vara väldigt många som jobbar och driver både våra egna liv men också samhället frammåt, många som betalar skatt. Skatt som ska gå till vår gemensamma välfärd.
S, V och Mp, lovar nu miljarder i bidrag till allt och alla. De hävdar att det är rättvist och framförallt skapar jobb. Helt bortåt skogen säger jag.
Men bra att vi har fått besked. En månadslön extra i plånboken varje år, eller några hundralappar i bidrag. Jag vet vad jag väljer och faktiskt tror jag att de flesta faktiskt håller med mig.

Kan inte låta bli att känna, var det allt? Var det inte mer än då? Känns nästan lite antiklimax... Tydligen vill de skriva tillbaka klockan till 2006 som Östros sa igår...

Länkar: Ab 1, Ab 2, Exp 1, Exp 2, Svd, Dn 1, Dn 2, Mats, Tokmoderaten, Fredrik, Kent, Lars,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar