onsdag 5 maj 2010

Skön kille han är, den där Billström

Puh, det är jobbigt att hänga en minister i hasorna. Och då var det ändå bara en eftermiddag. Imponeras över den politiske rådgivaren Johanna som dagarna i ända håller samma tempo.

Tobias Billström anlände i en kortege med fem bilar till och med innan utsatt tid. Med snabba steg genom korridornerna och in i ett klassrum med hur många frågehungriga elever på Kantzowska som helst. När Tobias hade presenterat sig själv färdigt kom det frågor som; Varför tror du att Reinfeldt valde dig till statsråd? Tycker du att du är ett föredöme? Hur löser man situationen med gömda flyktningar? Hur många invandrade till Sverige förra året? Kommer ni att samarbeta med SD?
Det är roligt med frågor och jag är hemskt glad att vi frågade och Kz tackade ja till ett besök.
När vi sen kom till sfi-klassen var det dags att ta fram imponeringsminen igen. Shit, va pålästa de är, trots att de bara varit i Sverige en kortare tid.
Och man måste också få dra på smilbanden åt det här med tolkande. Gruppen var indelad i fem smågrupper utifrån språk, det var arabiska, ryska, somaliska och två språk till. Alla grupper hade varsin tolk. Så när Tobias hade sagt något startade en kakafoni av språk. Superenergiskt och lite roligt också. Och hade vi haft en timme till på oss att vara där hade det inte varit några som helst problem att fylla tiden. Hoppas verkligen att det går att skaka fram en hög med praktikplatser till dem. Är så himla onödigt resursslöseri att inte få ut dem i arbetsliv och ge dem en möjlighet att komma in i samhället på riktigt.

Kommentarerna efteråt var bara positiva. Eleverna var nöjda, Billström sa att han hade haft kul. Och jag är nöjd med att få bidra med något till Kantzowska som verkligen är på g.

Länkar: Tobias mobilblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar