måndag 17 maj 2010

313 dörrar!

18 grader varmt, ljumma vindar och gräsklippsdoft. Idag var det verkligen en höjdare att knacka dörr. Blir alltid på alldeles strålande humör när jag är ute. Det finns så mycket bra idéer och vettiga åsikter därute. Förra vändan var väldigt inriktad på lokalfrågor. Idag var det mer rikspolitik. Alltifrån frågan om monarki till migrationspolitik och hyllningar till jobbskatteavdraget. Men också en hel del om barnomsorgen.
Pratade med en förskolelärare och hon var väldigt bekymrad över situationen. Just nu hade de 21 barn på hennes avdelning och det skulle bli fler när de 100 överinskrivna barnen ska trängas in. Hon var mycket bekymrad över att de inte har tid att att ge den pedagogiska verksamheten som de bör och ska och vill göra. Hon var så upprörd att hon på allvar övervägde att anmäla kommunen till skolinspektionen för att kommunen brister i sitt ansvar.

Ring, ring! Varningsklockorna dånar ju nästan. Det måste bli en ändring. Både hon och vi i Alliansen Hallstahammar efterlyser långsiktiga, hållbara planer. Det måste tas ett helhetsgrepp. Det går inte att pytsa in en hög med pengar när det blir så akut att medborgarna högljutt protesterar. Det går inte att som kommunalråd hävda att man inte visste att det var så många barn förrän för två månader sedan.
På dragningen ekonomichefen höll för oss i Alliansen i december innan budgetdebatten sa han att både inflyttningen och födelsetalen var mycket positiva.
För det är så det är. Många barn är enbart positivt! Det är ett angenämnt problem. Som måste lösas snabbt, effektivt och hållbart.

Förskoleläraren på Näs och jag var både överrens om att det måste göras och också i stora drag hur det skulle lösas. Hoppas att kommunen både lyssnar på oss i oppositionen, men framförallt på sin egen personal.

Dörrknackning is tha shit! Love it!

1 kommentar: