fredag 14 maj 2010

Långsiktighet kära vänner...

Att det ska vara så svårt. S har styrt i Hallstahammar i snart hundra år. Det är hela den moderna tiden. De har alltså haft åtskilliga mandatperioder på sig att hitta bra system som gangar invånarna. Inom förskolan kan vi lugnt konstatera att de inte har lyckats. Kommunalrådet själv var dessutom ordförande för barn- och bildningsnämnden förra mandatperioden och således väldigt ansvarig och inblandad för förskolefrågorna.

Nu säger S att de ska satsa extrapengar på förskolan nästa år. Jaha, på vaddå? På långsiktighet? Skulle inte tro det. Det är inte längesedan avdelningen Katthult las ner, barn- och bildning har i år ett stort sparkrav på sig där tanken är att förskolan ska bidra med sin del. Vi får väl se hur det går med det nu.

Behovet är akut nu. Behovet av platser kan inte vänta till nästa år, eller till nästa budget eller till nästa gång upprörda föräldrar får nog eller någon oppositionspolitiker skickar debattartiklar till morgontidningen.

Nu är ju ett lysande exempel på att kommunen inte klarar av att planera och försörja hallstahammarsborna med den service de förtjänar och kräver. Nu är ju ett lysande tillfälle att bjuda in alternativa utförare som får ta sin del av kakan. Med fler utförare blir det fler som strävar åt samma håll och fler som kan ta ansvar. Det är den enda rätta vägen att gå. Dessutom ger fler utförare ökad mångfald och frihet för föräldrarna att välja den förskoleomsorg som är bäst för just det enskilda barnet.

Och det är där fokuset alltid måste vara. Det som är bäst för Hallstahammarsborna.

Länkar: Vlt 1, Vlt 2, Anna, Jenny,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar