torsdag 6 maj 2010

Det kokar i Hallstahammar

Nyss hemkommen från en runda kvällsknackning och har väldigt mycket att tänka på. Det kokar verkligen i Hallstahammar. Det är som om de har pratat ihop sig. Exakt samma ord från fler hushåll än vad som kan vara en tillfällighet. Man älskar verkligen Hallstahammar men är så upprörd över att kommunen inte satsar tillräckligt och tar tillvara på alla möjligheter och vår orts potential.
Snart kommer Ikea till Erikslund. Det är max tio minuters resväg dit. Mindre än från många platser i Västerås. Här är villorna minst miljonen billigare. För att inte tala om hur vackert det här här.
Det borde locka familjer att flytta hit något oerhört. Och det ser vi ju redan nu. Förra året ökade befolkningen i Hallstahammar. Och det är hur kul som helst. "Bo hos oss" har fått genomslag. Men när man ser det, då borde man ju inse att det är en smal sak att arbeta vidare på det spåret och massivt sätta bilden av det fantastiska Hallstahammar.
MEN det är inte bara att marknadsföra. Man måste skapa långsiktiga planer på hur man tar om hand alla människor som kommer. Planer för utökad förskola, ökade barnkullar som ska gå igenom skolsystemet och all annan service som omsorg och äldrevård. Att skapa ett förtroende tar tid, att rasera det går betydligt fortare.

Jag älskar verkligen Hallstahammar. Mer och mer för varje dag. Ta en tur runt i kommunen och se vilka oerhörda möjligheter och härligheter det finns. Gör man det så kan man inte låta bli att bli helt imponerad och inspirerad. Hallstahammar är fantastiskt. Kom ihåg det.

Vet inte om det är våren men det fanns en förändrad ton i samtalen idag. Man var lite argare, lite mer på hugget. Både baspotentialen och viljan hos befolkningen finns. Då gäller det bara att ledarskapet hänger med också...

1 kommentar:

  1. Vi är ju beredda och har idéerna och är på hugget - nu kör vi hårt! Fler dörrar ska knackas ;-)

    SvaraRadera