tisdag 11 maj 2010

Pappa, jag vill starta företag!

Tänk va roligt det vore om det kom från en sjuåring med framtidsdrömmar. Att redan när barnen är ganska små prata om företagande och entreprenörsskap. Nejnej, jag fattar. Så klart inte med just de orden, det är ju bra om de kan uttala vad de vill bli när de blir stora. Men att införa tänket. Kanske redan i förskolan, och absolut på låg- och mellanstadiet.
För det som kommer att driva Sverige frammåt är små och medelstora företag som är kreativa och uppfinner nya spännande saker och tjänster. Men att bli entreprenör är inget som bara sker över en natt eller för att man läser 7,5 hp Entreprenörsskap på högskolan. Det är något som böjar mycket tidigare.
Var nyligen på partnerfrukost med Ung Företagsamhet och de har dragit igång ett mycket spännande projekt som går ut på just entreprenörsskap på lågstadiet.
Poängen är att eleverna ska börja tänka i företagarbanor, hur samhället är uppbyggt, hur mycket olika företag det finns. Och att man inte behöver vara anställd.
I Värmland har de testat konceptet och lärarna tycker att det är spännande. En artikel i NWT beskriver det så skönt i nedryckaren och ingressen: Det sätter igång elevernas tankar och eleverna ska också lära sig att tro på sina drömmar.

Och det där är två viktiga punkter. Som jag gillar mycket.

1 kommentar:

  1. Det finns väldigt mycket information om hur man startar bolag på nätet men mindre information om hur man gör när man ska avveckla handelsbolag.

    SvaraRadera