tisdag 1 juni 2010

Budgetdag

Idag är det stora budgetdagen. En dag som kommer att följas av många andra innan den är färdig. Vi i Alliansen Hallstahammar tar så klart fram en gemensam budget som ska gälla från och med 20 september i år.
Vi har fått ramarna och förutsättningarna för hur det ser ut. Och faktiskt ser det ganska ljust ut. Det är ca 40 miljoner mer i intäkter än förra året tex. på grund av ökad inflyttning, fler arbetade timmar, kommunala husavgiften bland annat. Det känns mycket bra. Då är det ju extra viktigt att lägga pengarna på rätt saker.
Den kommunala budgeten är på över 700 miljoner! Det finns massor med pengar att göra massor med bra verksamhet för. Det ska vi göra också. Genom att prioritera kärnverksamheterna och se till att varje skattekrona används på absolut mest effektiva sätt kommer pengarna att räcka och bli till bra vård, skola ocoh omsorg till oss alla som bor i kommunen.
Att vi har mer pengar i kassan är ju också ett bevis på att det går bra för Sverige i stort. Något statligt stöd som vissa skriker efter ser inte ut att behövas.
Men det är ju inte så att faran är helt över. Nästa år och 2012 kommer att bli tuffa, hör rykten om att S o V kommer att lägga en mycket spenderbyxig budget så här i valtider där överskottsmålen inte riktigt kommer att uppfyllas... Det känns sådär, hoppas att det bara är lösa rykten och att de, precis som vi, alltid eftersträvar en budget i balans.

Ikväll så börjar vi fila på vår alltså. Det råder ingen brist på idéer kan jag lova. Ska bli spännande och roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar