onsdag 9 juni 2010

Uppmärksammade samtal

Att dörrknackningen börjar få genomslag är helt klart. Överallt man går så hajjar folk till, media börjar uppmärksamma. Tillexempel har Västnytt gjort reportage om Moderater på dörrknackarstråt. Det blev så bra så att till och med Aktuellt tog upp det igår. Varför satsar man på den här metoden? Vad kommer utslaget att bli? Det är ju vi moderater som har den mest genomtänkta kampanjen men även socialdemokraterna är ganska systematiska.
Såg du inte aktuellt igår finns länken här, dörrknackningen börjar 16-17 minuter in.

Men dörrknackningen har också blivit uppmärksammad på ett mindre bra sätt också. Brå, brottsförebyggande rådet påstår sig få signaler om att brottslingar kan utge sig för att vara politiker och sedan göra brott.
Jag har inte hört talas om något sådant allt. Stämmer det så är det ju förskräckligt men att som Brå föreslå att sluta knacka tror jag inte är rätt väg. Tror snarare tvärtom att vi ska ut och prata ännu mer med alla för att visa på goda krafter i samhället.
Bloggkollegan Kent är också inne på den linjen och skriver: "Min uppfattning är att politiken behöver vara mer tillgänglig för väljarna, inte mindre. Demokratin bygger på att de politiska samtalen förs och att de förs kontinuerligt. Demokratin har vunnit många segrar, men många återstår. Den dagen partierna slutar att ha ambitionen att prata med sin uppdragsgivare, vart tar det demokratiska samtalet och ansvaret vägen då?"

Men viktigt är så klart att göra vårt bästa för att legitimera oss med namnskyltar och officiella kampanjkläder. Inte alls något som är helgaranterande men det är ett gott steg.

Ut och knacka mer! Och visa att vi tar alla frågor på allvar och försöker hitta bra lösningar på problem. Se det också som att om det är en moderat i var och vart annat hörn som vill prata med alla som går förbi, hur kul tror ni att det är att vara tjyv då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar