onsdag 23 juni 2010

Tillbaka - och laddad

Så var bloggpausen över för den här gången och jag är mer laddad än någonsin. Också aningens förkyld men det är sånt man får ta.

Och vad mycket som har hänt. Som sann rojalist måste jag ju säga att det var mycket skönt att åtminstonde få se själva vigseln i direktsändning. Även om allt var dubbat till tyska...:o) Och ni må tro att det fälldes många tårar. Och ännu fler när jag i efterhand har sett alla tal och så. Shit, vilken fantastisk prins vi har fått! Vem kunde ana det! Och det är bra. Jag vill inte gärna ha någon som helst diskussion huruvida vi ska ha monarki eller inte. Och med ett massivt folkligt stöd så blir det ju inte det heller.

Här på hemmaplan har det hänt grejer också. Alliansen Hallstahammar har släppt sin budget för nästa år. Och den innehåller godsaker. Stor satsning på valfrihet, så klart. Införande av lov, fler alternativa utförare i barnomsorgen, ökad upphandling och på sikt andra utförare av ex äldreboeende. Men också mycket pengar till nya cykelbanor. Vi har ju tre huvudorter, det ska vara möjligt att cykla mellan dem. Det har s och v lovat länge men aldrig lyckats genomföra. Vi har lagt in det i budgeten och kommer att göra det. Vi ska också bygga klart idrottshallen i Kolbäck till en fullstor hall. Och mycket annat. Trots att det låter väldigt eexpansivt så håller vi hårt i pengarna. Vi är mycket måna om att ha en budget i balans och ordning och reda i våra pengapåsar. De styrande har lagt en budget som inte går ihop sig och i bästa fall, om inget oförutsett what so ever inträffar går med ett minimalt plus. Det är inte god ekonomisk hushållning. Men så är det valår också och i år är de lite räddare i byxorna än tidigare. Och de ska de vara. Vi är ett reelt hot mot dem.
Vlt skrev lite, men så klart inte på webben. Och Anna var med på fullmäktigedebatten i måndags och rapporterar därifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar