torsdag 26 augusti 2010

S snor vårt program

Socialnämnden idag var galet. Galet och oväntat men jag tror att resultatet kan bli ganska bra.

Första punkten var huruvida Hallstahammar ska införa LOV i hemtjänsten. S har dragit ut på utredningen och fått despens från socialstyrelsen med att inkomma med rapport. I alla rapporter och utlåtanden, både officiella och inofficiella, vi har fått hittills har varit oerhört negativa.
SÅ kom då utredningen, och en man som i över en timme presenterade att med nuvarande hemtjänstkostnad som kommunen har så är det oförsvarligt att införa LOV. Alternativa utförare får ju samma peng per timme som kommunens eget utförande kostar.
Jaha, tänkte vi. Då har de fått ekomiska skäl att skylla på och slippa ta ställning ideologiskt.

Men så händer det.
När vi ska gå till beslut så ger orföranden vänsterpartiet ordet.
Jo, vi vill yrka på att införa LOV 2012, säger han.
Va, tänker alla vi och tittar på varanda.
Vi vill också införa att brukarna ska få mer inflytande, alla alla äldra ska få god, varm, nylagad mat och kankse slippa matlådor, att alla anhöriga ska få gratis avlastning och att alla äldre ska få hemtjänst med förenklad biståndsbedömning.

Gissa om vi blev förvånade? Var kom det där ifrån? I sitt yrkande hade de specificerat vissa siffror som skiljer sig från våra förslag men annars är det som klippt och skuret från vårt valmanifest. Hur kom det sig?

Jag är fortfarande helt chockad. Så klart är det ju jättebra att de yrkar på det vi tycker också. Men nog är det väl lite fult allt? Men så klart det är ju valrörelse och de gör ju precis allt för att behålla makten. Till och med snor våra förslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar