torsdag 19 augusti 2010

Engagerande debatt

Tillbringade eftermiddagen i Somaliska föreningens lokal här i Hallstahammar. De är så bra och bjöd in oss alla politiker till debatt och informationsstund. Det är många som är väldigt intresserade men inte hade full koll.
Jag, fp och kd och s ställde upp. Så klart handlade det mycket om integration i samhället. Den största enskilda frågan var praktikplatser. Eller snarare bristen på praktikplatser. De efterlyste många fler tillfällen att få komma ut i arbetslivet och samtidigt lära sig svenska. Alla vi allianspartier är ju överrens om att vi kommer att införa betydligt mer praktikplatser i kommunen. Om vi ska förmå de privata företagen att ställa upp med praktikplatser måste ju kommunen föregå med gott exempel. Mr S, Rolf Hahre sa att; minsann finns det redan. Det är barnsligt få som finns. Nästan inte ens värt att nämna. Jag tänker arbeta för att vi inför praktikplatser i alla delar av verksamheten. Och det är möjligt bara man vill. Ett starkt och klokt ledarskap är det som behövs.

Det är så kul att komma ut till organisationer och föreningar på det här sättet. Särskilt när man är så engagerade som de här är. Särskilt rörande blir det när en kille i 20-års åldern har ett långt utlägg om hur fantastiskt det är att vi kommer till ett gäng med flyktingar som han uttryckte sig. Hur fantastiskt det är med demokrati.
Det är väldigt nyttigt att höra. Vi är ju så vana att det funkar så här, men demokrati finns ju inte överallt.
-Man kan åka till Stockholm och stöta på Reinfeldt på McD! Det är helt otroligt. Sa han och log med hela kroppen.

Det är coolt. Då är det nästan som roligast att vara politiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar