söndag 29 augusti 2010

Rättning i leden

Nu börjar det klarna. Våra sossars helomvänding i LOV och äldrefrågan. Idag presenterade rödgröna sitt äldrefjäsk. Och det är billig hemtjänst, gratis hemtjänst, mat man kan äta, guldkant och lov att vara sig själv och olika.
Bara det är väl så typsikt sossigt så att man blir mörkrädd. Att Mona överhuvudtaget säger att man ska få lov att vara olika är väl ett exempel på att man inte med gott vett rösta på henne och hennes kompisar. Nu har sossarna alltså bestämt att det är ok att vara olika. Nu har det blivit lika att vara olika. Grattis, Sverige. Du får vara dig själv, även om s (gud förbjude) skulle gå att vinna.
Men S här i Hallstahammar har hela tiden LOV och andra äldreomsorgsfrågor varit på tapeten varit emot och vill helst ha så många som möjligt under sina vingars skydd som arbetsgivare. Men i torsdags gjorde de ju som jag skrev om tidigare helt om och blev väldigt äldrevänliga.

Och idag kom svaret på varför. Bud uppefrån har utgått och sipprat ner genom arbetarehirarkierna.
Känns bra att besluten är i rätt riktining men väldigt dystert att det ska krävas en valrörelse och direktiv uppefrån innan vanlig humanism och riktig omtanke om våra äldre visar sig.

Länkar: Ab, Exp, Anybody,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar