torsdag 29 april 2010

Och de ska prata om rättvisa...

Skulle inte tro det. Hur kan man i så fall införa en höjning av bensinskatten med 49 öre! Vem tror de att det drabbar? De rika som har fina bilar som kostar mer än många årslöner? Nja, inte riktigt va? Snarare drabbar de dem som redan har det knapert, som redan tycker att det är besvärligt att få pengarna att räcka hela månaden. Kommer de att köra mindre bil, ja kanske. Kanske får barnen gå till fritidsaktiviteterna, eller sluta helt med dem om det är för långt att gå, kanske storhandlar man i något köpcentra i ytterområdena än mer, för att slippa tilläggshandla på hemmaplan. Men mest av allt så kommer man att få dra in på något annat.

Vi är ett väldigt bilburet folk och en höjning av bensinpriset gör att det blir mindre kvar till annat. Alltså ännu mindre marginaler för vanligt folk. Ännu mer ångest över hur ekonomin ska gå ihop. Extra orättvist blir det när de vill införa en förmögenhetsskatt med tak på som gör att de rikaste knappast känner av det. Inte direkt så att det skriker rättvisa. Lägg sedan till kilometerskatten på trasnportsektorn och det är solklart hur mycket glesbygden kommer att få lida med en rödgrön regering.

Länkar: Moderat, Daniel, Kent, Tokmoderaten, Stefan, Edith, Ab 1, Ab 2, SvD 1, SvD 2, Exp 1,

4 kommentarer:

  1. Du verkar ju inte has så bra koll på dina alianspartier, Centerpartiet har ju redan innan föreslagit dubbelt så hög höjning av bensinskatten:

    "Vi lägger förslag om en höjning med sammanlagt
    36 öre per kg koldioxid fram till 2014 genom en höjning med 18 öre per kg koldioxid
    fram till 2011 och därefter 6 öre per kg koldioxid och år fram till 2014."

    SvaraRadera
  2. Fast inte heller Jenny är ju centerpartist...

    SvaraRadera
  3. Det stämmer att jag inte är centerpartist. Och det stämmer säkert som du säger om Cs förslag. Men poängen är att Alliansen inte har lagt det som förslag. Poängen är att regeringen som helhet har en helt annan politik, som inte avfolkar glesbygden och som inte förstör för vanliga familjer som bara vill leva sitt liv och göra det bästa för sina barn. SVaMParna har lagt fram det här som konkret förslag och jag tycker att det är helt befängt!

    SvaraRadera
  4. Kanon! Då skall alltså Moderaterna se till att sänka skatten på bensi och diesel om dom vinner valet!? Låter så på dig! Eller är det bara så att ni "smyghöjer" lite då och då och kallar det klimatsmart för att rädda klimatet? Medan när på vänstersidan höjer, så är det inte för miljön? Miljödebatten är grovt överdriven, inte många "vanligt" folk som tror att det är människan som orsakar den...

    SvaraRadera