onsdag 21 april 2010

Frågeknack

Det märks att det är vårkampanjvecka! Det är dörrknackning varje dag den här veckan. Igår var jag ute med Elisabeth Unell och Anna Hård af Segerstad på Hamre i Västerås. Jätteroligt! Det är lite konstigt det där med våra prioriterade områden. Analysen bygger på att gå i områden där vi förra valet vann många och sossarna förlorade många. Hamre är ett sådant område. Det intressanta där är att M gick fram väldigt mycket så att det är ett mycket blått område. Roligt men nästan överväldigande med så mycket kärlek från alla håll.
Och det är också lite speciellt att gå med ett kommunalråd. Alla känner igen. :o) Det betyder att många, många fler har många, många fler frågor och synpunkter. Så antalet dörrar blir färre, men kvaliten blir skyhög istället. Frågor om allt mellan hur vi tänker när vi tillsätter nämnder och poster, till hur skattesystemet för pensionärer ser ut och kommer att utveckla sig frammåt. En hel del frågor också om närområdet, neråt Mälaren, hur kommer området att utvecklas.

Jätteroligt att gå med någon som har stenkoll på alla beslut, vad som ligger i pipeline och som faktiskt kan och vill försvara utvecklingen.

Jag som oppositionspolitiker sitter ju i en annan sits och får ofta bara hålla med att saker och ting är dåliga.

Mycket trevlig kväll! Efter knackningen var det i ilfart till kandidatutbildningen och prata om kampanjen och hur man "gör" när man knackar. Vad man ska tänka på och hur strategierna funkar. Och om en timme är det dags igen. Men då i Kungsör! Först utbildning sedan test på riktigt.

Hurra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar