tisdag 23 mars 2010

Som att tala med en vägg

Det är helt otroligt vad företagsfientliga sossarna i den här kommunen är. Det här med barnomsorgspeng som vi och Alliansen i Hallstahammar har drivit och efterfrågat under en längre tid. Reformen är ju genomförd, det är obligatoriskt för alla kommuner och det kan inte ens våra kära, röda vänner förneka, även om de gärna skulle vilja det.
På företagsdebatten häromveckan sa kommunalråd Catarina Pettersson "vi har inte sett någon vidare efterfrågan, det är ingen som ringer till oss och vill ha".
Idag var det barn-och bildningsnämnd och ordföranden konstaterade glatt att deras marknadsföringsinsats med Bo hos oss har lönat sig, kommunen har positiva inflyttningssiffror.
Vilket sammanträffande! Marknadsföringsinsatser lönar sig. Det är ju det vi säger! Vi efterfrågar gång på gång på gång att man marknadsför möjligheten till barnomsorgspeng för att starta alternativa barnomsorgsformer.
Jag påpekade det, och fick till svar: -Tja... ska vi gå vidare med årsredovisningen?
Helt ignorant och total diss och tystnad! Men vad är det här? Vad är det för himla attityd? Oförskämt mot mig personligen, men framförallt oförskämt mot alla barn och deras föräldrar här i kommunen som inte får fler alternativ att välja mellan. Och oförskämt mot de entreprenörer och duktiga pedagoger som skulle kunna göra ett lyft för kommunen, om de bara visste om det.
Extra roligt blir det när Fp-Anna på sin insändare häromdagen redan fått minst ett positivt svar. Minst en som kan tänka sig att starta eget. Det kallar jag rätt bra utdelning.

4 kommentarer:

  1. Visst är dte toppen. Funderar nu på att publicera en punktlista - såhär går du för stt starta på min blogg. Vad tror du om det?

    SvaraRadera
  2. Jaa, det är ju toppen! Jättebra! Så länkar jag till dig så har vi gjort en sak till i frågan.

    Superidé!

    SvaraRadera
  3. http://liberalaanna.blogspot.com/2010/03/hur-gor-man-starta-alternativ.html

    Nu har jag fått till en liten manual ;-)

    SvaraRadera