tisdag 9 februari 2010

Svagt i ledningen

Är som tur var inte hemma för tydligen så är det inte direkt någon fart i ledningen i Hallstahammar. Varken i kommunledningen, (som vanligt alltså :o)) men heller inte i vattenledningen. Ett rör sprang visst läck i går kväll och tömde hela vattentornet. Man undrar hur många skridskobanor det nu finns i det aktuella vattenfyllda området? På Lustigkulla har man nu ställt ut en vattenpost för att husen där överhuvudtaget ska ha tillgång på vatten. Det är år 2010!
Men att det händer en sådan här olycka är inte det minsta konstigt. Snarare väntat. Underhållet och förnyelsen av Hallstahammars vattenledningsnät är sorgligt eftersatt. Vi har efterlyst långsiktiga investeringsplaner och mer pengar till det här. Äntligen i senaste budgeten från S o V gör de en ansats till en sådan. Men det är ju försent. Över 30% av allt vatten som tas upp ur vattentäckten går rakt ut i marken igen eftersom ledningarna är så otäta. Till det är det bara att lägga olyckor och akuta åtgärder stora som den här.
Makalöst slöseri på resurser. Både ekonomiska och naturliga.
I budgeten från Allians för Hallstahammar finns det tydliga direktiv på långsiktiga och kloka investeringsplaner så att det inte blir så här igen. Tvärr är det över 100 miljoner som behöver satsas, så det kommer att ta tid att få ett välskött vattensystem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar