fredag 26 februari 2010

En trappa, upp eller ned?

En trappa upp fick nyss sitt alkoholtillstånd indraget. Beslutet är överklagat och vi vet inte riktigt var det landar. Men tillsvidare är det ingen sprit på menyn.
Det är svårt det där, alkohollagen är tydlig och måste självklart följas, inget snack om det. Men den problematiska frågan är tvådelad.
Anledningen till indraget är att det har varit stökit där, överförfriskade har serverats och det har inte serverats mat. Typ.
Problemen är således hur får man lugn och trevlig stämning på utestället. Och inspektionerna, görs de så bra och smidigt som möjligt.
Men det är inte lätt att vara krögare. Så klart har krögaren ansvar för sina gäster, men de kommer ju dit ganska sent och redan friskt påverkade, kankse krävs det inte mycket för att komma över gränsen. Påpekandet om att mat ska serveras under hela kvällen är ju lite knasigt, om inspektionerna sker 01.20, då är det väl inte så konstigt att folk inte äter.
I socialnämndens handlingar fick vi med ett antal mycket upprörda hallstabors åsikter om att det är fel att dra in tillståndet. Vet också andra synpunkter som säger att det var på tiden.
Vill inte lägga mig i sakfrågan, utan mer fokusera på huruvida kommunen gör sitt yttersta för att hjälpa sina företagare? Istället för indrag kunde krögaren ha fått en varning. Man hade kanske kunnat prata mer med honom om problemen. Gör inpektionerna på bästa sätt? Överdrivet nitiska eller bara lagföljande?

För att inte tala om hur man kommer åt problemet med stöket. För jag vägrar att tro att Hallstahammarsborna är stökigare eller besvärligare än i någon annan kommun. Det måste gå att komma tillrätta med problemet och återigen få en seriös krögare som vill satsa på ett glatt och trevligt uteliv i Hallstahammar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar