onsdag 30 september 2009

S är ni lata eller oengagerade?

Det är konstigt det här med majoritet och opposition. Hallstahammar är ju rödröd och det är ju de som sätter agendan ger riktlinjer till tjänstemännen om hur kommunen ska styras. Så kommer vi till arbetet i nämnderna. Varför säger sossarna aldrig något? Hur kommer det sig att det nästan enbart är oppositionen som begär ordet?

Visst är det sossarnas agenda men det betyder väl inte att man kan ha frågor till de föredragande tjänstemännen? Tjänstemännen är inte politiskt tillsatta utan ska vara neutrala tjänstemän. I alla de tre nämnder, social, miljö och nu barn- och bildning är det likadant.
Enda undantaget när sossarna faktiskt yttrar sig är när de vill berömma vilket gott arbete, tjänstemännen och personalen ute i verksamheterna gör. Berömmer gör de även när det är felaktigheter som begåtts och högre instanser har kritiserat kommunen. - En förmildrande omständighet är. - Jag tycker att ni i gruppen gjort ett gott jobb, så gott ni kan.

Undrar ni ingenting? Är ni så rädda att frågor ska kunna uppfattas som kritik? Eller är det så att ni inte är tillräckligt intresserade av att det ska bli bättre? Att ni är fullt nöjda med att ha era nämndplatser och att ni sitter väldigt bra där? Oavsett hur det går för Hallstahammar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar