tisdag 8 september 2009

11 miljoner

I går kom det glada beskedet att kommunerna får massor med mer pengar att röra sig med nästa år. Hela 10 miljarder till hela Sverige! Det är ju väldigt mycket pengar och det betyder också väldigt mycket pengar till varje kommun. För Hallstas del så är det 11 miljoner! Nu är ju bara frågan på vad de ska läggas. Vård, skola och omsorg, säger nästan de flesta partier oavsett färg. Men ändå kommer viljorna att skilja sig enormt. Här kan man tänka att sossarna gärna lägger en stor pott på Kantzowska, till tekniska nämnden och det blir en väldigt knasig proiritering när det samtidigt ska sägas upp över 20 personer i skolan och ett tiotal inom omsorgen...
Nej så klart ska vi använda pengarna till att inte dra ner. Att se till att vi kan upprätthålla bra vård och service till alla kommuninvånare.

Hoppas att ni S också inser vad som är viktigast för människor.

3 kommentarer:

  1. Att lägga en del av dessa pengar på Kantzowska gymnasiet är en utmärkt idé! Hallstahammar skulle vara en tämligen ointressant kommun utan gymnasieskola och ekonomiskt skulle kommunen dessutom förlora mycket om alla elever skulle gå i Västerås. Ge istället en bra skola goda förutsättningar att konkurrera med friskolorna även på ekonomisk nivå. Resultatmässigt - dvs vad gäller betyg och hur väl forna Kantzowskaelever klarar sig på högskolor och universitet, samt i yrkeslivet - visar Kantzowska redan upp mycket goda siffror. Gå gärna in på utbildningsinfo.se där du kan få information om hur väl Kantzowska mäter sig med andra skolor i länet.

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym!
    Jag håller med dig om att Hallstahammar skulle förlora en del i värde om gymnasieskolan gick förlorad. Men jag tror att Hallstahammar skulle förlora än mer på att erbjuda en undermålig äldrevård, skola och omsorg. Ett själ till att jag tycker att Kantzowska inte ska stå högst upp på prioriteringslistan, observera inte stå högst upp men likaväl finnas på listan, är att det bara en kvart bort med tåg finns många bra alternativ för våra gymnasieungdomar. De nya ettagluttarna har det svårare med alternativ om vi drar ner för mycket på grundskolan.
    I det här fallet tror jag inte att en mindre extrapott skulle gynna Kantzowska nämnvärt. Däremot bör vi diskutera en rad andra förbättringar så att Kantzowska får de bästa möjliga förutsättningar som det går. Det bästa vore ju både vård och omsorg och frodig gymnasieskola. Går det tror du?

    SvaraRadera
  3. Vad glad jag blir när jag, som lärare på Kantzowska, ser att Du vill lägga pengar på nämnda skola. Jag är överens med både Dig och Anonym när det kommer till skolans värde i kommunen, men jag tror liksom Anonym att Hallstahammar skulle förlora mycket pengar på om alla elever försvann till Västerås i stället för att gå här.

    Naturligtvis är det svårt att veta vilket som ska prioriteras i vilken ordning, men det är ändå skönt att se att Du har Kantzowska i tankarna när det nu ska delas ut pengar. Äldrevård och bra skolor - på alla nivåer - är båda bra prioriteringsområden.

    SvaraRadera