onsdag 30 september 2009

Plan B

Var på mitt första barn- och bildningsmöte igår. Och det var jätteroligt. Oerhört viktiga ämnen och väldigt trevliga männiksor. Nämndkollegorna, både med- och motståndare, och tjänstemännen som var där. Trevliga, pålästa och engagerade.

Ett av ämnena handlade om den relativt nyinförda barnomsorgspengen. I korta drag går det ut på att kommunen är skyldig att betala ut ett bidrag ifall föräldrar väljer att sätta sina barn i andra barnomsorgsformer än de kommunala. Regeringen har infört det som ett sätt att öka på valfriheten och underlätta för nyföretagande. En mycket bra reform. Läs mycket mer om hur det fungerar här. En reform som s kankse inte applåderade direkt. Men nu är den införd även i rödröda Hallsta och vi fick en dragning om hur det fungerar.

På ett nästan överpedagogiskt sätt fick vi lära oss grunderna. Superbra. Men sen blev jag mycket förvånad. En av frågorna var hur många som hade nappat på det här, nja, det var väl ingen rusning direkt. En annan fråga var då, hur har det marknadsförts? Har föräldrarna överhuvudtaget fått veta att möjligheten finns? Då svarar tjänstemannen att hon har planerat att lägga ut information på Hallstahammars nya hemsida, som hon trodde skulle vara klar om ungefär ett halvår. Ett halvår! Jaha, fint initiativ, men vad har du tänkt att göra innan dess? Nej, det var ju inget. -Jag har planerat att lägga ut det på hemsidan.
Det är ju också ett sätt att få de resultat man vill. Nu hoppas jag innerligen att bristen på marknadsföring helt enkelt har hamnat efter på grund av tidsbrist och andra viktiga saker. Och att några av de relativt enkla åtgärder vi spånade fram snart ser dagens ljus.

Ser fram emot att vara en del av och arbeta med det spännande och viktiga uppdrag barn- och bildningsnämnden har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar