måndag 7 december 2009

Vad har hänt?

Sossarna kommer med sin valplattform som ska fånga pensionärerna. Men vad säger de egentligen? Mer makt åt äldre. Mer valfrihet.
-Var och en ska få bestämma själv, säger Ylva Johansson som är pensionärstalesman för S.

Ojojoj! Är ni säkra på att det var ert eget valmanifest ni presenterade i dag? Ni har inte snott vårt då? För valfrihet är en moderat paradfråga sedan generationer.

Men det är ett mycket positivt besked. Alla ska få bestämma över sina egna liv. Extra viktigt blir det för äldre och handikappade som behöver hjälp av andra. Man ska själv få bestämma vem som kommer över den egna tröskeln och vad den personen ska göra. Och nu driver tydligen sossarna den tesen också.

Återstår väl att se hur lång tid det tar för partiet att filtrera ner denna inriktning. Här i Hallstahammar står ju inte valfrihet direkt högt i kurs. Vi är ju kommunen som bedriver mer verksamhet i egen regi än vänsterstyrda Fagersta.

1 kommentar:

  1. Alliansens politik har redan hunnit rasera den svenska välfärden. Det är skamligt att ni ens vågar uppträder i offentliga sammanhang som skolmiljöer och andra offentliga verksamhetsområden där ni verkligen lyckats förstöra för människor, elever med läs- och skrivsvårigheter får ingen hjälp, lärarresurser dras ner. Det starke vinner över den svaga i nästan alla sammahanhng. Ni liberaler vill vända samhället ryggen. Ni vill att var och en sköter sitt och struntar i andras, även om de skulle behöva mer stöd. Liberalism innebär frihet, men frihet för er är att slippa betala skatter för att finansiera välfärden. Individualism och egoism är vad ni vill. Så vaför klanga på sossarna som åtminstone vet vad solidaritet, jämlikhet och broderskap är. Skämes, ta mig fan!

    Leve socialismen

    SvaraRadera