onsdag 16 december 2009

Dagens media

Idag är den en blänkare i VLT om Allians för Hallstahammars budget. Kort och koncis. Artikelförfattaren undrar implicit hur vi kan spara på de tekniska delarna samtidigt som VA dras med ett oändligt investeringsbehov. Men det är ju just det vi säger i budgeten. Att genom att upphandla oerhört mycket mer, göra tekniska nämnden till en beställarnämnd och se över hela maskinparken frigör och sparar vi mångmiljonbelopp. Pengar som gör mycket bättre nytta på andra ställen.
Hallstahammars akuta vatten- och avloppsproblem är ju ett resultat av dålig planering och framförhållning. Nu är det ju bara att betala och åtgärda innan något riktigt otäckt händer, förorenat dricksvatten eller miljökatastrof. Notan kommer alla vi skattebetalare att få stå för. Smart uträknat av kommunen. Hoppas dock innerligt att de lärt sig något av detta och att det till nästa budget resulterar i välarbetade och långsiktiga investeringsplaner.

Att hela tiden arbeta med långsiktiga, och kloka investeringsplaner är något vi i Allians för Hallstahammar ständigt propagerar för. Det är ett måste för att kommunen ska kunna möta framtiden på ett ordentligt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar