söndag 12 september 2010

Attack på demokratin

Inatt så blev vår och Kds valstugor vandaliserade. Dörrar, fönster och lås är trasiga. Ganska mycket kraft måste ha använts för att få loss skyddsluckorna. Redan i går så hade Kd haft påhälsning och deras dörr var skadad. I natt så var det alltså dags igen.

Fattar inte vad som är så kul att ge sig på två valstugor? Det finns inget att stjäla, valmaterialet där inne är ju liksom till för att delas ut. Det enda som händer är att man ger sig på själva demokratin. Med bara en enda vecka kvar av valet så blir det så himla tydligt att vi måste göra allt vi kan för att trycka tillbaka dessa krafter. För tyvärr tror inte jag att det är ett busstreck utan något med mer mening bakom. Nästan alla partiers valaffischer på Hammartorget har också blivit förstörda.
Blir så arg och så ledsen! Det är så onödigt. Är ju bättre att använda den här energin till att påverka på riktigt istället.

På sikt så är det här ett hot mot demokratin. Och ser man det i ljuset av andra våldsbrott i Hallstahammar så är det ju tydligt att det behövs många fler trygghetsåtgärder. Samarbetet mellan polisen och kommunen är bra, samma sak med volontärer. Men det behövs mer. På riksplanet har det blivit många tusen poliser, det måste börja synas i Hallstahammar också. Och alla vi andra som också lever och bor här måste ta vårt ansvar.

För vår del på kort sikt så innebär det lite extra praktiskt arbete. Men de som gjorde det här ska inte tro att det påverkar vår vilja att förändra Hallstahammar till det bättre. Snarare tvärtom, vi blir ju mer och mer stärkta i vår uppfattning att något allvarligt är fel och vi måste göra vårt absolut bästa för att ändra situationen.

Det är sju dagar kvar till valet. Sju dagar av demokrati när den är som allra finast. Så bevisa för alla puckon som gör sådana här saker att det inte går att skrämma till tystnad. Gå och rösta!

Länkar: Vlt,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar