tisdag 30 juni 2009

Kom igen, anhöriga!

Apropå inlägget häromdagen om var gränsen går mellan samhällets ansvar och familjens. Läser en mycket beklämmande artikel i Expressen idag. http://www.gt.se/nyheter/1.1623994/signe-95-lider-i-39-grader. Om en 95 årig tant som har 39 grader i sitt lilla rum på hemmet.

Självklart är det skandal och kommunen måste både skämmas och skärpa sig och genast åtgärda problemet. Men i artikeln sitter tantens dotter och svärson och ojjar sig och oroar sig för hur gamla mamma har det. Tydligen är det fjärde året i rad som ventilationen inte fungerar och temperaturen stiger vid varma dagar.

Men hallå! Vad sysslar ni med?! Varför åker ni inte och köper en ac till henne? En borsfläkt, vad som helst som gör det lite svalare. Sätt upp mörka gardiner för fönstren, badda henne med fuktiga handdukar. Istället sitter ni bara där med benen i kors brunbrända och fina och bara väntar på att andra ska göra något. Det är skandal! I fyra år har ni inte gjort något! När nu kommunen uppenbarligen inte har tagit sitt ansvar, så måste ni väl för f-n ta ert!

Dotter! Lyft på rumpan och sluta klaga och hjälp mamma! Tror du att hon hade låtit dig vara instängda i sådan hetta när du var liten och hon hade ansvaret för dig?

Skulle inte tro det! Vad är du för medmänniska!

2 kommentarer:

  1. Bra inlägg! Precis min tanke när jag läste artikeln.

    SvaraRadera
  2. tack kände precis likadant, vilken idiotisk artikel mvh Linda

    SvaraRadera