tisdag 9 juni 2009

Arg så jag hoppar!

Fick nyss handlingar inför komunfullmäktige nästa vecka. Och det är inte sant vad det finns mycket konstigheter i Hallstahammars kommun. Vad sägs tillexempel om att Hallsta ligger på 284 plats, av Sveriges 290 kommuner, när det gäller hur effektiva kommunens gymnasieutbildning är. Alltså, det är bara sex kommuner i hela landet som är sämre! Platsen är 232 när det gäller grundskolor. Samtidigt minskar befolkningen varje år! Men det är ju inte så konstigt när skolorna är så dåliga så blir det ju bara arbetslösa puckon som blir kvar! Och hur attraktivt är det för en kommun! Det blir en ond spiral där skötsamma elever som vill lära sig söker sig till andra skolor i tex Västerås och segregeringen blir ännu värre! Och det är ju inte så att de eleverna direkt kommer att söka sig tillbaka till Hallsta när de en gång flyttat ut. Skärpning! Det måste göras något åt detta!

Extra roligt, eller iallafall paradoxalt, blir det när man längre bak i handlingarna läser att Hallstahammars kommun har antagit dessa visioner för 2008-2015: "Vår förskola, grundskola och gymnasium tillhör de allra bästa i landet och ger våra barn och ungdomar goda förutsättningar för ett gott liv."

Just det ja! Ser ut som att kommunen är på god väg att uppfylla målen... Eller inte. Vad sägs om att byta styre nästa år. För ärligt talat. Vad finns det att förlora. Förutom flera generationers barn och unga. Och för den delen hela samhällets positiva utveckling.

1 kommentar:

  1. Ha ha ;-) Håller fullständigt med om det där med att byta styre nästa år. Tänk vad kul det vore. "Liberalen"

    SvaraRadera