onsdag 27 januari 2010

Provocerande

En av mina käraste vänninors make är i blåsväder. Han kandiderar också till riksdagen och har gjort en youtube-film om hur byggbranschen fungerar. Och det är intressant vilka brösttoner som tas till, på en gång. I sin film påstår han att byggbranschen är ineffektiv och orörlig. Vilket är mycket sant. Men genom att han illustrerar det med att säga att byggjobbare hellre fikar än jobbar få han nu sina fiskar stekta.
Vi påstår ibland att det är högt till tak i Sverige men så fort man kliver utanför det politiskt korrekta så får man räkna med hård snålblåst och att be om ursäkt.
Jonas säger på sin blogg att han borde ha gjort annorlunda, och visst, att hårddra saker ger ju utrymme för kritik. Men hade han gjort annorlunda så hade ingen förutom närmast sörjande tittat på klippet.
Det är det här som är det svåra, balansen mellan att nå ut med sina budskap kontra att hålla sig inom pk-ramarna och jante-lagarna. Om det nu är det man ska göra. Kan tycka att det är mycket mer uppfriskande med någon som vågar sticka ut. Tror också att det är det vi behöver för att det politiska förtroendet inte ska sjukna ännu längre. Sann och korrekt, javisst. Men också ibland tillspetsad. Hur tillspetsad är väl en fråga varje människa (inte bara politiker) får ställa sig, och följdfrågan, hur mycket skit tål jag.
Hoppas du kommer igen Jonas, och fortsätter med dina klipp!
Länk till Expressens och Aftonbladets artiklar där man också kan kolla på filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar