torsdag 19 november 2009

Mer till äldre

Socialnämnd idag och faktiskt ganska heta debatter. Förslag till bugdet för nästa år låg på bordet. Vi i alliansen vill satsa betydligt mer på äldreomsorg än vad S o V vill. Redan i budgeten i våras la alliansen en miljon extra till socialnämnden just för att vi vill prioritera kärnverksamhet som vård och omsorg. Mjuka ämnen som är viktiga för människor.
Dessutom tycker vi att en över 30% ökning av fackliga kostnader inte är acceptabelt när alla andra verksamheter verkligen måste vända på varenda slant och dra ner. Genom att behålla samma budget för fackliga kostnader i år som förra året frigör vi 300000 kronor till, att använda till kärnverksamhet. I dagsläget ligger det ett sparkrav på äldreomsorgen som motsvarar 20 heltidstjänster, som socialchefen visserligen säger går att spara in på genom att varje anställd jobbar effektivare och en del omorganisationer... Vi vill mildra den beskärningen samtidigt vill vi satsa mer pengar till anhörigvårdare, avlastningsplatser, bo kvar-hemma projektet. Det är ett måste att underlätta för anhöriga så att vi/de orkar ta hand om sina nära och kära. Inte bara stärker det familjekänslan, den personliga utveckligen och den egna lyckan genom att få umgås med dem man tycker bäst om i världen. Det avlastar ju också kommunen som kan använda sina resurser till dem som behöver det som allra bäst.
Frustrerande som vanligt så klart att se det socialistiska blocket, vars nämnddeltagare knappt öppnade munnen, röstar igenom deras von oben-förslag.

1 kommentar:

  1. Härligt att ni var aktiva på mötet! Tydliga skillnaderna mellan Alliansförslag och dagens majoritet måste föras fram. Go alliansen go ;-)

    SvaraRadera