tisdag 6 april 2010

Älskade Brittania!

Ett av mina absoluta favoritländer, tänk gamla slott, ljunghedar, whisky och så i norr, en och annan kilt...:o)

Nu har Brown utlyst nyval. Men enligt opinionsmätningarna är det högst osäkert om han kommer att få behålla makten. Det blåser ljumma högervindar även i Storbritannien. Låter bra det. Men oavsett vem som vinner valet har de stora ekonomiska problem att brottas med.

3 kommentarer:

  1. Den analysen var ju ganska grund. Allt talar ju för att Gordon Brown sitter kvar. Systemet med representativa valkretsar gör ju att opinionsundersökningar med absoluta tal är ointressanta.

    SvaraRadera
  2. Ljumma högervindar är nog lite av en skönskrivning. Den brittiska vänstern är ungefär i höjd med svenska moderater. Brittiska högern är väldigt höger.
    /Rebecca

    SvaraRadera
  3. Håller med. Hoppas att den impopuläre Brown röstas bort, och det mesta tyder väl på det. Små opinionsövertag kan ändå resultera i tillräckliga majoriteter i deras system och nu leder Tories med 10 procent.

    Jag har träffat Tories partiledning och en av de viktiaste frågorna är att skapa ett valfrihetssystem i skolan á la Sveriges skolpeng och friskolor. Det skulle skapa mer rättvisa i deras segregerade system och valfrihet för alla. Vi får hålla tummarna.

    SvaraRadera