onsdag 7 juli 2010

Tuffare kan ingen vara

Idag är det tufft att vara centerstrateg och få ut ett budskap som de vill. Först går teaterapan Ternström ut med att hon äntligen lämnat C och alliansen. Är innerligt trött på henne, både vad gäller åsikter och taktikmetoder...

Och sen kommer avhoppet som är betydligt tråkigare... Littorin har verkligen inte gjort sig förtjänt av att bli behandlad så illa att han inte orkar med sitt uppdrag. Det är verkligen läskigt att man som politiker blir så hårt pressad att det är svårt att klara av både familj och jobb. Självklart ska det vara hård och kritisk bevakning på det man gör i yrket. Till viss del spelar ju också det privata roll. Hur man sköter sin privatekonomi, hur man hanterar lagar och förordningar när man inte jobbar och till viss del spelar det ju också roll med vilka man umgås, jag tänker på eventuella brottslingar och så vidare. Men att ringa hem till en 16-årig dotter och berätta att pappa ligger på hjärtintensiven och vilja ha en kommentar är mer än lågt. Men det inser nog alla.
Det intressanta är ju nu om det här får något efterspel, om medierna stannar upp och reflekterar över det som hänt. Eller om man bara kör på och ringer en 15-åring nästa gång. Eller 14-åring, eller 13-åring...
Hoppas innerligt att Sven-Otto har tagit rätt beslut och att han kan få rätsida på sitt liv. Han är ju ganska rolig och frispråkig, så klart får man mycket kritik då men fler som honom behövs.
Billström blir nog en bra ersättare tillsvidare. Det är ju inte så att det är så mycket vardaglig politik som ska bedrivas nuframöver, mest valrörelse och det kan Billström, dörrknackarkung som han är.

Men tillbaka till centerstrategerna, C i Ånge ställer till det lite extra idag också. De vägrar att arbeta för partiet centralt. Mycket konstig inställning och åsikt tycker jag. Och jag förstår inte varför man ska hålla på att bråka på det där sättet. Räcker det inte med att vi ska "bråka" med oppositionen, vi behöver väl inte bråka med varandra också. Det måste gå att lösa!

Och det var bara dagens händelser. Hittills. I går fick Maud ju slåss med avgångsrykten. Men jag tror på Maud. Är det någon som klarar det så är det hon. Hon kan till och med gå stärkt ur det här! Hoppas att hon har något fiffigt i bakfickan.

Länkar: Exp 1, Exp 2, Exp 3, Exp 4, SvD 1, SvD 2, SvD 3, Ab 1, Ab 2, Tokmoderaten, Mary, Kent, Per, Peter, Thomas, Johan,

1 kommentar:

  1. Du kanske borde fundera på varför inga mer prominenta Moderata företrädare på något sätt kommenterar Littorins avgång? Då kanske du inte hade skrivit "Littorin har verkligen inte gjort sig förtjänt av att bli behandlad så illa att han inte orkar med sitt uppdrag."

    SvaraRadera