onsdag 7 juli 2010

Dålig annonsering

Häromdagen var upphandlingsannonsen för den nya förskolepaviljongen inne. Sossarna och stödkamraterna röstade ju igenom idiotförslaget att bygga ny förskola utan pardon. Det första tjänstemännen sa när de började sin presentation var att, det i dagarna var två alternativa utförare som hade hört av sig och ville starta förskola. Och att barnkullarna för året såg ut att inte bli större. Två mycket starka argument till att inte bygga fast sig i nya stora, dyra lokaler. Självklart argumenterade vi i Alliansen för att istället göra fler avdelningar i befintliga lokaler, hyra av extern utförare och öppna upp gamla Katthult som las ner förra året.
Ett strimma av hopp tändes när ordföranden bad om att vi skulle ajuonera oss efter nästan en och en halv timmes disskussion. Kanske skulle de mildra sina yrkanden. Men ärligt talat vet jag inte vad de skulle ha pausen till. För inte en stavelse ändrades och nu har upphandlingen börjat.
Den tekniska chefen var också med på mötet och informerade oss om att den tillfälliga paviljon, paviljon låter på något sätt mycket finare än barrack har de insett och använder ordet flitigt, måste upphandlas, om inte stf ordf är villig att ta smällen som kommer utan upphandling. Trots att det då blir mycket tight om tid att få allt på plats till skolstarten, eller iallafall början av september så fick hon väl gå med på upphandling.
Och häromdagen såg jag alltså annonsen.
Helt idiotiskt är det! Bygga nya lokalen när kommunen står med tusentals kvadratmeter tomma. Ännu fler blir det. Kostar mängder av miljoner i byggkostnader, mängder av tusenlappar i drift och är dessutom helt onödigt.
Var så säkra på att efter valet kommer vi att riva upp beslutet. Kostnaden för barracken får vi leva med men miljontals onödiga kronor på byggnader behöver vi inte leva med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar