tisdag 7 juli 2009

Förljugna, skenheliga sossar

Blir såå arg! Läser VLT och förundras över hur sossarna tänker. Västerås är Alliansstyrd efter ganska många år med rödrödröra, sossarna yvas lite titt som tätt över att vi måste tänka på miljön och ligga i framkant med miljöteknik. Detta är ju extra viktigt för Västerås med ABB som ganska tekniktätt företag. Nu vill Mälarenergi, Västerås energibolag, undersöka möjligheterna att börja förgasa sopor från hela Europa. Det är en ny teknik som bara finns på ett fåtal ställen i världen och inte är helt färdigutvecklad än. Det finns absolut en hel del frågetecken och problem att lösa. Men idag gav Miljödomstolen ok till anläggningen.
Det här är en investering på 2,4 miljarder som inte bara skulle gynna Västerås och Västmanland utan hela Sverige i form av många arbetstillfällen och mer inkomster till landet. För att inte tala om vad miljön vinner.
Men då sa sossen...
En sosse, Yngve Wernersson, är intervjuad:
- Att vi ska frakta sopor med båt från Tyskland till Västerås, det är inget man direkt vinner ett val på.
- Det spelar ingen roll hur bra det är egentligen. Det känns inte rätt. Och då är det lätt att väcka opinion.

Men hallå! Det spelar väl visst roll om det är bra?! Det är väl det som är själva utgångspunkten när det gäller politik, att göra samhället lite bättre. Att sätta sig på tvären bara för att väcka opinion är inte bara urdumt utan också ett hån mot befolkningen.

Hoppas verkligen att väljarna inser att sossarna gör vad som helst för att få tillbaka makten, oavsett om det är bra för oss väljare eller inte.

1 kommentar:

  1. Håller med! Man måste ha lite ambitioner här i världen och inte bara göra sånt som man vinner val på. Eftersom befolkningen i allmänhet är ganska dum så skulle man enligt sosse-logik då lova slopade skatter, lön för inget arbete och allt gratis i affärerna, i synnerhet till deltidsarbetande undersköterskor som dessutom är ensamstående mödrar...

    SvaraRadera